Demus Dániel, szakmai,- technikai igazgató: Szövetség döntésével egyetértek! Nem látom esélyét ezt a bajnokságot mikor tudnánk befejezni. Ha már így alakult következő versenysorozatra kell koncentrálni, előre tekinteni. Nekünk az a döntés, hogy nem hirdetnek helyezéseket kedvező volt. Tisztában vagyok vele másoknak illetve vannak olyan egyesületek akiknek kedvezőtlen, de ebben a helyzetben nem lehetett olyan döntést hozni, ami mindenkinek megfelelő, jó lett volna. Úgy gondolom ez volt a legjobb döntés, így kedvező a legtöbb egyesületnek. Nem lehet kiosztani 7 fordulóval a vége előtt semmilyen helyezést, ez nem a sport szellemében történt volna. Bízom abban akiknek egyértelmű lett volna feljutás, nemzetközi szereplés, valahogy megoldódnak ezek az egyedi problémák.

Kovács István vezetőedző: Emlékszem, hiszen csak egy hónapja történt. Ültünk március 13-án este edzés végén a csarnok padlóján, és a taktikai megbeszélés mellett azon tanakodtunk, hogy vajon néhány óra múlva le kell-e játszanunk a soron következő Ózd elleni mérkőzésünket. Már akkor néhányan azon a véleményen voltak, hogy hiába a zárt ajtók mögött lejátszott mérkőzés, a kézilabda mégis csak egy kontakt sport, így a játékosok is át tudják adni egymásnak a vírust. Aztán elindultunk haza, és út közben jött a hír a Magyar Kézilabda Szövetség felfüggesztette a bajnokságot. Azt gondolom, hogy mindannyian megnyugodtunk, és helyes döntésnek tartottuk, hiszen mindenkit vár otthon a családja, szerettei, és felelősen gondolkodó emberek lévén jobbnak láttunk így. Aztán jött egy hónap bizonytalanság, egymástól kérdeztük, hogy akkor hogyan tovább? És, mint régi bölcsesség – a biztos rossz, jobb, mint a bizonytalanság – megkönnyebbül sóhajjal vettük tudomásul, hogy az MKSZ újabb határozatával lezártnak tekinti a 2019-2020-s bajnoki szezont. Ezzel a döntéssel kiegyenesedett jó néhány kérdőjel. Tudom, hogy ezzel a rendelettel újabb érzelmek kaptak lángra, de be kell látnunk, hogy valamit tenni kellett. Személyes véleményem, hogy az MKSZ jó, és felelősségteljes döntést hozott, ami az egész magyar kézilabdázó társadalom érdekeit szolgálja. És közben már jönnek a nemes felajánlások – lásd Csurgó KK -, és így azt gondolom, hogy végül mindenki lelke megnyugszik.

Székely Kristóf játékos: Első sorban nagyon sajnáljuk, hogy nem folytatódhatnak tovább a bajnoki küzdelmek. Ebben a nehéz helyzetben a bajnokság felfüggesztése, végül pedig a befejezése volt a lehető legjobb döntés. Sajnos nem lehet megmondani, hogy mikor tudunk újra munkába állni. Jelenleg az egészség megóvása a legfontosabb, ennek érdekében pedig annyit tudunk tenni, hogy otthon maradunk és ezzel óvjuk társainkat, szeretteinket. Mindenkinek kitartást, jó egészséget kívánok.